Policisté dopadli pachatele vloupaček a krádeží v Humpolci. Dvojice recidivistů již vyslechla obvinění

HUMPOLEC – Dvojici mladých mužů z Plzeňska, kteří na začátku října způsobili během jediné noci v Humpolci škodu za více než 86 tisíc korun, zadržela policie. Oba muži byli obviněni z trestných činů a nyní jsou stíháni na svobodě.

Do společné trestné činnosti se dvojice recidivistů pustila ve čtvrtek 6. září večer, když se vloupala do prodejny na ulici Dolní náměstí. „Z prodejny odcizili finanční hotovost, mobilní telefony a jiné zboží. Poté přešli do zábavního podniku, kde využili nepozornosti obsluhy a v nestřežený okamžik jí odcizili finanční hotovost a z podniku odešli,“ uvedla mluvčí policie Michaela Lébrová.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

V časných ranních hodinách v pátek 7. října provedli oba muži na Dolním náměstí další vloupání, jejich cílem se tentokrát stal hotel. „Pachatelé vnikli za užití násilí do hotelu, kde následně prostory restaurace prohledali a odcizili tabákové výrobky a finanční hotovost. Kromě krádeže vznikla majiteli škoda poškozením dveří a skříní v restauraci,“ doplnila mluvčí.

Kromě krádeží stihla povedená dvojice během noci ještě projížďku vozidlem Ford Focus, který poté vykradla. „Pachatelé vnikli po rozbití okna do zaparkovaného vozidla, vozidlo nastartovali a přejeli s ním z náměstí na ulici Panskodomská, kde vozidlo zanechali. Před odchodem však z vozidla odcizili navigaci, panel k autorádiu, zpětné vnitřní zrcátko a jiné věci,“ dodala Michaela Lébrová.

Oba pachatele, kteří mají za sebou pestrou trestní minulost, dopadli policisté v ubytovacím zařízení. „Třiatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci v jednočinném souběhu s trestným činem maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Devětadvacetiletý muž byl obviněn ze dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného užívání cizí věci,“ sdělil zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality Michal Hájek. Třiatřicetiletému muži hrozí nyní až tříletý pobyt ve vězení, jeho mladšímu kumpánovi trest odnětí svobody až na dva roky.