Žabák Kvaky poučí děti, jak se správně chovat u vody

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – V sobotu 29. října v Krytém bazéně v Rožnově pod Radhoštěm proběhne workshop, který ukáže dětem i dospělým, jak se chovat správně u vody a jak předejít rizikům. Po celou dobu akce je vstup do bazénu zdarma.

Utonutí je v České republice druhou nejčastější úrazovou příčinou náhlé smrti dětí a mládeže a čtvrtou nejčastější u dospělých. Jak rizikům předcházet a jak správně poskytnout první pomoc ukáže žabák Kvaky na Krytém bazéně v Rožnově. Program startuje v 10 hodin, kdy žabák dětem ukáže, jak se u vody chovat a rodičům připomene základy první pomoci. Vše bude propojeno s ukázkami a samotným výcvikem ve vodě. Děti si vyzkouší i prvky sebezáchrany při plavání v šatech, ve vestě nebo s pomocí házecích pomůcek. Vyzkouší si také, jak pomoci tonoucímu plavci. Součástí bude také resuscitace dítěte nejen po tonutí.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.