Park dostane nový moderní design

TRUTNOV – Radní pokračují v úpravách veřejných prostranství, nyní technické služby pracují na novém prostoru pro setkávání. Počítá se s novými lavičkami i lampami, nejprve ale musí být vykáceny staré dřeviny.

V parku vedle kostela svatého Václava v Horním Starém Městě se v současných dnech začalo pracovat na jeho moderní podobě. Konkrétně půjde o nové lavičky, veřejné osvětlení, koše a především odpočinkovou zónu. Nejprve budou ale muset být pokáceny staré stromy, následně dojde k výsadbě nových. Práce by měly být hotové v létě příštího roku. Náklady se budou pohybovat ve výši čtyři a půl milionu korun, čtyři miliony by měly být pokryté z dotace. „Pokračujeme v úpravách veřejných prostranství napříč Trutnovem. Vloni jsme dokončili revitalizaci lesoparku na Šestidomí, nyní zahajujeme práce v Horním Starém Městě, v zimě začneme s úpravami na náměstí Hraničářů a na příští rok chystáme Lípové náměstí v Poříčí,“ dodává starosta města Michal Rosa.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.