Přijďte si prohlédnout nový bazén ve Šternberku

ŠTERNBERK – Nové Aquacentrum Šternberk zve na prohlídku v sobotu 12. listopadu od 9 do 14 hodin, kdy se koná Den otevřených dveří. Prohlédnout si budete moci všechny prostory aquacentra včetně vodní zóny, wellness, tribuny i strojovny. Slavnostní otevření se pak chystá ještě v listopadu, takže brzy si budete moci i zaplavat. 

Pro děti je v rámci dne otevřených dveří připraven malý dárek. O doprovodný program  se postarají moderátoři  rádia Haná. Zapojit se budete moci do ankety o pojmenování maskota aquacentra, autor vítězného návrhu získá nabitý čip opravňující ke vstupu do aquacentra.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nový krytý bazén ve Šternberku stojí v sousedství nemocnice a nového atletického stadionu na ulici Generála Eliáše a má kapacitu 300 návštěvníků. V budově najdete 25metrový bazén, který splňuje kritéria pro konání plaveckých závodů. V zážitkové části bude výukový bazén o rozměrech 10 x 6 metrů s hloubkou vody 0,9 metru, dětský bazén pro nejmenší a zážitkový bazén s relaxačními a regeneračními vodními prvky, jedním z prvků bude i „divoká řeka“. Chybět nebudou vnitřní a venkovní vířivky. V části wellness. bude návštěvníkům k dispozici klasická sauna, finská sauna, ochlazovací bazén, relaxační část a venkovní vířivka. Součástí díla je i 90 metrů dlouhý tobogán se samostatným dojezdem. 

Stavba nového sportovního a relaxačního stánku ve Šternberku začala v květnu 2021, se slavnostním otevření se počítá v úterý 22. listopadu. Investice přišla město na 170 milionů korun.