Mladík ve Zlíně kradl potraviny i koloběžku, žena to chtěla zkusit se spodním prádlem

ZLÍN – Na scestí se v poslední době dostal devatenáctiletý mladík ze Zlína, se kterým se strážníci Městské policie Zlín setkávají více než často. V uplynulých dnech ho při pokusech o krádež přistihli hned třikrát. Podobně neúspěšně dopadla i o poznání starší žena, která si jako kořist vyhlédla spodní prádlo. O incidentech informoval zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

V pátek 14. října dopoledne spěchala hlídka městské policie do supermarketu na sídlišti Jižní Svahy, kde byl dotyčný přistižen při krádeži. „Poté, co lhostejně prošel kolem pokladny bez toho, aby se obtěžoval zaplatit, ho oslovil zaměstnanec ostrahy. Na jeho výzvu, aby setrval do příjezdu městské policie, dotyčný zareagoval tak, že se po něm ohnal rukou a vzal do zaječích,“ přiblížil Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Strážníci se proto pustili do pátrání a po pár desítkách minut byli úspěšní. Zloděje nalezli opodál sedět na betonovém obrubníku.

Takřka přesně o 24 hodin později oslovil hlídku z okrsku Jižní Svahy svědek, který uvedl, že viděl mladého muže, jenž odcizil sousedům koloběžku. „Také v tomto případě se strážníci pustili do pátrání a byli opět úspěšní. Neoprávněné užívání cizí věci ukončili jen o několik ulic dále, kde si mimo jiné vyslechli historku o jejím údajném nálezu,“ uvedl Janík.

Když dotyčnému nekvetla pšenka na sídlišti, vydal se za dalšími alotriemi do centra města. V sobotu krátce před půl čtvrtou odpoledne tak přijalo stálé operační centrum MP Zlín oznámení ze supermarketu na náměstí Míru, kde mělo dojít k napadení ostrahy. „Také v tomto případě si dotyčný hodlal uchovat odcizenou věc násilím a pokusil se po krádeži o útěk. Zaměstnanec bezpečnostní služby ho však dokázal ještě před příjezdem hlídky zpacifikovat,“ vylíčil Janík. Dodal, že ve všech třech případech byla věc předána pro podezření z trestného činu republikové policii.

Foto: MP Zlín

Krádež si chtěla jen zkusit

Z ostudy kabát má i šestačtyřicetiletá žena z Malenovic, která se taktéž v sobotu 15. října odpoledne pokusila v prodejně textilu o krádež spodního prádla. „Hlídku o incidentu vyrozuměl strážník, který v mimopracovní době nakupoval v sousední provozovně a byl požádán o pomoc. Následně bylo zjištěno, že dotyčná si pod bundu vložila dva kusy podprsenek za necelé tři stovky a zamířila ven. Zde ji ovšem dostihla majitelka obchodu, které poté přispěchala na pomoc prodavačka ze sousední prodejny,“ vyprávěl Pavel Janík.

Strážníci po příjezdu zjistili, že pachatelka krádeže si zboží odkoupila. Řekla, že nikdy nic neukradla a chtěla to zkusit. „A protože náhled do příslušných evidencí neodhalil, že nemluví pravdu, vyřešila s ní hlídka přestupek proti majetku uložením pokuty,“ uzavřel Janík.