Mladý řidič si spletl silnici v Olomouci se závodním okruhem a řítil se nevídanou rychlostí

OLOMOUC – I ostřílené dopravní policisty včera večer v Olomouci překvapil mladý řidič ve Ferrari.  Ve městě se řítil nevídanou rychlostí. Teď ho čeká pořádný flastr a zákaz řízení.

‘Pilot vozidla Ferrari uháněl rychlostí 212 kilometrů v hodině.’ Na tom by nebylo nic překvapivého, pokud by se jednalo o komentář sportovního redaktora při klání na uzavřeném okruhu. Ovšem v tomto případě se danou rychlostí včera večer proháněl 21letý řidič Ferrari Přerovskou ulicí v Olomouci. “Mladý řidič rychlost v obci překročil o více než 160 km/h,” konstatoval policejní mluvčí Libor Hejtman. Policisté pospíchajícího řidiče vzápětí zastavili, nezbytná dechová zkouška byla ke štěstí řidiče negativní. Mladý řidič s policisty spolupracoval a uznal chybu. Auto měl prý půjčené a chtěl ho projet. Policisté oznámí dopravní přestupek na Magistrát města Olomouce. Řidiče čeká pokuta od 5 do 10 tisíc korun a  zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.