Rychlostní piráti neriskujte, policisté mají nové BMW 540i xDrive

KRÁLOVÉHRADECKO – Vozidlo se bude pohybovat napříč krajem. Potkat ho můžete nej na dálnici, ale také na různých typech komunikací. Neriskujete nedodržení maximální povolené rychlosti!

„Překračování rychlostních limitů bývá příčinou vážných či tragických dopravních nehod. To je také důvodem, proč se budou naši policisté sloužící na dálničních odděleních v Pravech, Jaroměři či v Hořicích i nadále intenzivně zaměřovat na odhalování takových nezodpovědných řidičů,“ říká Petr Dušek, náměstek pro vnější službu Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Nová posila policejního vozového parku umí například měřit rychlost jak zepředu, tak zezadu, neboť kamera může za jízdy zaznamenat rychlost přibližujícího se auta. „Šestiválec se 333 koňmi (245 kW) a s osmirychlostní automatickou převodovkou si s podobnými přestupci tedy rovněž poradí,“ dodává Petr Dušek.