Střelba ve Lhotě u Přelouče. Na místo jela zásahovka i policejní letka

PARDUBICKO – Oznámení o údajné střelbě ve Lhotě u Přelouče přijali policisté v pátek v podvečer. V jednom z obydlí se měl nacházet muž a střílet. Policie ho našla v restauraci.

Na místo vyrazili jak policisté z obvodního oddělení, tak z pohotovostního a eskortního oddělení a psovodi. Dále pak i zásahová jednotka a Letecká služba Policie ČR. „Zásahová jednotka provedla s podporou Letecké služby Policie ČR po předchozím pokusu o vyjednávání vstup do obydlí, kde se měl nacházet muž podezřelý z údajné střelby. Dům byl však prázdný,“ řekla mluvčí policie Dita Holečková. S pomocí svědků, přítomných policistů, operačních a velících důstojníků se po chvíli podařilo osmatřicetiletého podezřelého zadržet v jedné přeloučské restauraci.

Muž byl v neděli obviněn z trestného činu nebezpečného vyhrožování. Dle kriminalistů měl v pátek v podvečerních hodinách po požití alkoholu slovně a následně fyzicky napadat svoji družku. Vyhrožovat měl i další osobě. Během incidentu mělo dojít i ke střelbě. Při ohledání zbraň policisté zajistili a podrobili znaleckému zkoumání. Kriminalisté neshledali důvody vazby, a tak je muž stíhán na svobodě.