VIDEO: Poničili tramvaj. Kriminalisté hledají svědky nočního řádění skupiny vandalů v Brně

BRNO – Brněnští kriminalisté pátrají po skupince vandalů, která v neděli 9. října poničila strop  vozu tramvaje číslo 8. Mohlo by jít o brněnské fotbalové rowdies.

Brněnští policisté vyšetřují vandalismus v tramvaji číslo 8. Vyšetřovatelé zjistili, že skupinka mladých výtržníků nastoupila do tramvaje na zastávce Hlavní nádraží v 22:14 hodin a z vozu vystoupila na konečné zastávce v Mifkově ulici ve 22:23 hodin. V průběhu jízdy jejích šest členů poničilo strop vozu a vylepilo několik samolepek. Na konečné zastávce pak odcizili její označník. Jak uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek, kriminalisté usuzují, že skupina patří mezi brněnské fotbalové rowdies. Vede je k tomu způsob chování a vylepené samolepky vídeňské Austrie. S rakouskými fanoušky se ti brněnští přátelí. Kriminalisté získali záběry z bezpečnostních kamer ze zastávek na hlavním nádraží a z tramvaje z konečné zastávky. Hledají svědky řádění skupiny v průběhu jízdy tramvají. Důležité informace by mohla přinést i dvojice, muž se ženou, která na konečné zastávce vystoupila spolu s dovádějící skupinou. Je pravděpodobné, že žena si počínání partičky natáčela na mobilní telefon. „Případné poznatky k totožnosti aktérů řádění můžete sdělit brněnským kriminalistům na tísňovou linku 158,“ doplnil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.