Předjíždění skončilo havárií motorkáře a tří dalších aut

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na několik hodin byl včera omezen provoz na silnici mezi Bílovicemi a Topolnou. Krátce po půl třetí odpoledne tam došlo ke srážce motorkáře a tří aut, která si vyžádala několik zraněných.

Čtyřiačtyřicetiletý motorkář jel od Bílovic směrem na Topolnou. „Zřejmě spěch ho dohnal k rozhodnutí, že předjede před ním jedoucí traktor s přívěsem. Jenže předjížděl v místě, kde neměl dostatečný rozhled,“ přiblížila policejní mluvčí Milena Šabatová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Při manévru ale motorkář čelně narazil do protijedoucího řidiče vozidla Škoda Octavia. „Nárazem byl motocykl odhozen zpět do svého pruhu, kde se střetl s vozidlem Škoda Superb jedoucím na Topolnou. Od tohoto se odrazil a skončil v poli. Mezitím Škoda Octavia, se kterou se motocyklista čelně střetl, vlivem nárazu přejela do protisměru, kde narazila do automobilu značky Kia,“ vylíčila Šabatová.

Kromě řidiče Superbu utrpěli všichni zranění. S těmi je přivolaní záchranáři převezli do nemocnice.

Dechové zkoušky byly u všech řidičů negativní. „Škoda je předběžně vyčíslena na bezmála šest set tisíc korun. Událostí se i nadále zabývají uherskohradišťští dopravní policisté,“ uzavřela Šabatová.

Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: HZS Zlínského kraje
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR
Foto: Policie ČR