Recidivisté kradli v domech a firmách elektroniku! Způsobili škodu za tři miliony

PRAHA – Rozsáhlou majetkovou trestnou činnost týkající se vloupání do rodinných domů a firem v Praze objasnili kriminalisté. Trojice mužů okradla čtrnáct lidí a způsobená škoda se vyšplhala na tři miliony korun.

Případ řešili pražští kriminalisté ve spolupráci se středočeskými kriminalisty od poloviny letošního roku.  Z bytových domů a firem se v noci ztrácela elektronika a nářadí, krádeže měla na svědomí trojice mužů.

Staňte se členy FB skupiny Život v Praze a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Jednou se trojice vloupala do areálu stavební firmy v Praze 9, kde ukradla velké množství nářadí, stavební techniky a elektroniky. Také se mužům povedlo vypáčit dva trezory, kde odcizili peníze. Aby si mohli celý lup odvézt, ukradli i dvě nákladní auta. Než odjeli, polili kanceláře dezinfekcí, aby zahladili stopy. To se jim ale nepovedlo, kriminalistům se povedlo nějaké stopy zajistit.

Zatčení muži již byli v minulosti soudně trestaní, a také v podmínce. Šetření ukázalo, že hlavní ze zlodějů toho má na svědomí víc a nevydává se na noční výpravy jen se svými komplici, ale i sám. „Třiatřicetiletý recidivista se ve volných dnech vloupával do vozidel, kdy v jednom z nich odcizil i střelnou zbraň. Jelikož byl předpoklad, že by ji muž mohl použít, provedla zadržení zásahová jednotka,“ sdělila k případu policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Následně kriminalisté udělali u všech domovní prohlídku a objevili část odcizeného nářadí.

„Policejní komisař trojici recidivistů obvinil ze spáchání trestných činů krádež a poškození cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Trojice se již nachází ve výkonu trestu odnětí svobody za páchání předchozí trestné činnosti,“ dodala Siřišťová.