Slavnosti Svatomartinského a mladého vína ve Znojmě nabídnou tradiční program

Znojmo – také ty letošní Slavnosti Svatomartinského a mladého vína se odehrají 11. listopadu v centru města. Nabídnou aktivity pro malé i velké a to i s typickým tradičním programem.

Těšte se na cimbálovou muziku, nejrůznější regionální speciality a samozřejmě na degustaci vín. V symbolických 11 hodin a 11 minut zhlédnete požehnání mladému vínu. Nezapomeňte se také podívat na průvod svatého Martina na bílém koni, který povede historickým centrem města. Doprovodit ho můžete hned ve dvou časech a to v 16 a 18 hodin. Během průvodu se dozvíte legendu, která se k jednomu z nejslavnějších světců váže, zajímavé budou také scénky přibližující jeho příběh dobrosrdečnosti.

Slavnosti si v posledních ročnících získávají u návštěvníků z celého Znojemska stále větší oblibu, která nás přivedla do většího venkovního prostoru na Masarykovo náměstí. Jsme moc rádi, že s námi ve Znojmě návštěvníci udržují tradici vín spojenou se svátkem svatého Martina,“ sdělil ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

Na již zmíněném Masarykově náměstí otevře svá prodejní místa už v 11 hodin více jak desítka vinařů. Vstup je volný. Buďte u toho!