Vydejte se na nákup do nové automatizované prodejny COOP v Ústí nad Orlicí

PARDUBICKÝ KRAJ – Už od minulého týdne můžete nakoupit v nově otevřené automatizované prodejně COOP v Ústí nad Orlicí. V provozu je celý týden a nechybí ani výdejna zboží z e-shopu a kavárna.

Automatizovaná prodejna družstva COOP je už třetí prodejna v síti COOP a druhá prodejna v Pardubickém kraji. První se nedávno otevřela v Bítovanech na Chrudimsku. V plánu je také v Přívratu nedaleko České Třebové. „Koncept automatizovaných prodejen fungujících v režimu 24/7 začíná být postupně zaváděn nejen v síti COOP, ale také drobnějšími provozovateli, a to nejen v našem kraji. Rozšiřuje nákupní možnosti nejen ve větších městech, ale i na venkově, kde by například bylo neekonomické držet personál v celém rozsahu pracovní doby tak, aby byla využita pracujícími, kteří dojíždí právě do větších měst a na venkov se vrací později odpoledne,“ řekl hejtman města Martin Netolický. Stávající obchody v síti COOP přecházejí na automatický režim a jsou umístěné v centrech menších měst, aby byly dobře dostupné všem obyvatelům. Obchody fungují během otevírací doby jako běžné obchody.

Základním předpokladem pro nákup je užívání bankovní identity. Díky ní je rozeznán věk nakupujícího, a tím se neumožní prodej alkoholu mladším osmnácti let. Kromě bankovní identity potřebuje zákazník speciální aplikaci Contio ve svém chytrém telefonu. V prostoru prodejny je  kamerovým systém proti krádežím, který je na každém rohu. Zároveň je obchod napojen na pult centrální ochrany, který je aktivován při každém vstupu zákazníka. Kavárna funguje v samoobslužném režimu.