VIDEO: Šli pěšky do Brna po dálnici. Riskující turisty policisté z dálnice vykázali

zdroj: Policie JMK

BRNO-VENKOV – Velmi nerozvážně se v pondělí odpoledne na Brněnsku zachovala dvojce turistů ze sousedního státu. Měli namířeno do centra Brna, ale na cestu si rozhodně nevybrali bezpečnou trasu.

Dva mladíci pochodovali do Brna v odstavném pruhu po dálnici D1 nedaleko sjezdu u Holubic. Řada překvapených motoristů ale nezůstala v klidu, a tak policisté na putující turisty přijali rovnou několik urgentních oznámení. Díky pozorným řidičům tak cizinci naštěstí daleko nedošli, a po bleskovém příjezdu policistů brzy skončili v bezpečí za svodidly. Jak uvedl policejní mluvčí Petr Vala, turisté překvapené hlídce policistů pověděli, že údajně vůbec netušili, že se nachází na nejvytíženější moravské dálnici D1, kam mají chodci samozřejmě vstup přísně zakázán. Nehody s chodci v dálničních rychlostech končí totiž téměř vždy fatálně. Koncem července například podobný střet skončil smrtí staršího muže na dálnici D1 poblíž Rousínova na Vyškovsku. Chodce zachytil projíždějící nákladní vůz a chodec utrpěl zranění neslučitelná se životem. „Podobným hazardérům  hrozí pokuta až dva tisíce, ve správním řízení se pak může sankce zvýšit ještě o pětistovku. Dálniční policisté s turisty jejich přestupek vyřešili na místě pokutou.,“ dodal Vala.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.