Na Čápce se vybuduje kočičí útulek

Ilustrační foto

KROMĚŘÍŽ – Objekt vedle psího útulku na Čápce čeká rekonstrukce. Po opravách tu vznikne útulek pro kočky a skladovací prostory pro město. „Město získá prostory pro umístění toulavých a ztracených koček, o které se v Kroměříži za finanční podpory radnice dosud stará soukromé zařízení. Město má přitom ze zákona povinnost se o zatoulaná zvířata postarat,“ uvedl starosta Kroměříže Tomáš Opatrný.

V útulku najde dočasný domov 55 koček, a to ve společném kotci nebo ve speciálních prostorech pro kočky s koťaty. Počítá se i s místem pro nemocné či problémové kočky. Venkovní výběh bude mít kapacitu 61 zvířat. Další část bude určena na skladování městského mobiliáře a zbytek nadále využijí strážníci k umístění kotců pro služební psy.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V rámci přestavby se zlikvidují stávající podlahy a vybudují se nové včetně podlahového vytápění. Stavbaři objekt zateplí a vymění stropní konstrukce i okna. Na stávající budovu budou navazovat dva přístřešky. Jeden bude sloužit jako výběh pro kočky, druhý jako venkovní skladovací prostor. Počítá se rovněž s vybudováním nového sjezdu k objektu a s vytvořením parkovací plochy.

S rekonstrukcí se začne v zimě a hotovo bude v první polovině příštího roku. Město za ni zaplatí 12,6 milionu korun.