Nezmeškejte rozsvícení vánočního stromu ve vašem městě!

JIŽNÍ ČECHY – Chystáte se s rodinou na rozsvícení vánočního stromu? Nakoupit nějaké dárky na trhu, odeslat přání andělskou poštovnou a třeba i ochutnat pivní speciál? Pak je třeba znát správný termín této akce, protože každé město ji plánuje na jiný den.

Jste z Tábora? Pak rozsvítíte strom jako první. Bude to na Žižkově náměstí 25. listopadu v 17 hodin. Vaše uši potěší hudební doprovod, děti pošlou svá přání andělskou poštovnou a možná se vám zjeví i anděl. To v Jindřichově Hradci si na rozsvícení ještě den počkáte. Za doprovodu skupiny Antikvartet Dušana Vančury se tak stane na náměstí Míru 26. listopadu v 18 hodin.

Na třech Velkých náměstích rozsvítíte strom 27. listopadu. Prvním jsou Strakonice, kde v 15. hodin zahájí celou akci Nezmaři. Budete tu mít výjimečnou příležitost ochutnat pivní vánoční speciál a děti jistě pobaví Show Sněhoskřítků. Druhé náměstí toho jména se nachází v Prachaticích. Desetimetrový smrk ztepilý sem doputoval z lesního porostu městských lesů na Libínském Sedle a jeho rozsvícení je v plánu na 18. hodinu. A posledním Velkým náměstím je to písecké. Tam začne program už v 10 hodin žehnáním adventních věnců a chybět nebude ani nebeská pošta.

V Českém Krumlově sice nemají Velké náměstí, ale strom tam budou také rozsvěcet 27. listopadu. Na náměstí Svornosti se tohoto aktu poprvé ujme nový starosta města. Program začne v 16.30 hodin požehnáním českokrumlovského preláta Václava Píchy.