Hradečáci pomohli školce, která byla zničena střelbou

Foto: Oficiální www města Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Okna v budově byla kompletně vystřílena, nyní se díky našim občanům pracuje na jejich opravě. Ukrajinští rodiče i děti si váží české solidarity a doufají v brzký návrat do školky. Ve výsledku bylo vybráno několik tisíc eur.

Školku v ulici Mazepa ve městě Černihiv na Ukrajině navštěvovalo před invazí okolo sto sedmdesáti dětí. Budova byla kvůli rozsáhlému ostřelování ruskými útočníky velmi poškozená, proto hradečtí občané začali posílat peníze na transparentní účet města. Výtěžek je nyní určen k rekonstrukci školy, konkrétně k výměně oken. „V naší školce chybí jedenasedmdesát oken. Lidé z Hradce Králové, našeho sesterského města, vytvořili sbírku, díky které obdržela naše školka neskutečných dvanáct tisíc eur na obnovu provozu a děti se k nám budou moci brzy vrátit. Jsme nesmírně vděční za ochotu a solidaritu, protože bez ní by renovace budovy nebyla možná,“ děkuje vedoucí DNZ Olena Tiškevič.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.