Stavba nového nadchodu v Litomyšli finišuje

Nadchod Zdroj: Město Litomyšl

LITOMYŠL – Už za měsíc se můžete projít po novém bezbariérovém nadchodu u polikliniky a dokonce využít i výtah. O víkendové noci se ale připravte na omezení průjezdu města.

Dokončení stavby moderní a bezbariérové lávky se kvůli situaci na Ukrajině a dodávce oceli prodloužilo o čtyři měsíce. „Mostní pilíře a opěra jsou připraveny pro osazení ocelové lávky. Je hotové přístupové schodiště směrem ke Smetanovu domu, stejně jako bezbariérová přístupová rampa ze směru od polikliniky. Minulý týden probíhala příprava výtahové šachty pro montáž výtahu, jeho instalace však bude muset být z technologických důvodů dokončena až po osazení ocelové lávky na místo,“ vysvětlil vedoucí Odboru oddělení investic města Pavel Kubeš. V noci ze soboty na neděli dorazí do Litomyšle dva kusy ocelové lávky. Za světla pak začne technika s osazováním lávky na pomocné věže. Tím se dočasně uzavře průjezd městem.

Po dokončení prací se zruší všechna dopravních omezení. Silnice I/35 se tak stane plně průjezdná ve všech čtyřech pruzích. Tím ale práce na nadchodu nekončí. Lávku bude třeba napojit na mostní závěry a připravenou elektroinstalaci, světla a výtah. Provede se i  hydroizolační stěrka, montáž výpletu zábradlí a dodělají schody do centra města. Termín dokončení stavby je předpokládán na 21. 12. 2022.