V Přerově vznikne nová autobusová linka, která pojede z Předmostí k nádraží

Nejnovější linka číslo 108, která začne jezdit po 11. prosinci, vychází z linky s koncovým číslem 101 (na snímku). To ale neznamená, že by se 101 zrušila, foto Magistrát města Přerova

PŘEROV – Nová infrastruktura v podobě průpichu a estakády změnila dopravní chod v Přerově. Tomu se přizpůsobuje i trasa autobusů jezdících po městě. Radní tento týden schválili zavedení nového přímého spoje z Předmostí na nádraží a zpět .

Nová autobusová linka z Předností na nádraží v Přerově využije nově vybudovanou obousměrnou zastávku v Polní ulici, která bude fungovat v režimu “na znamení”. „Tím také dochází k obsloužení zcela nové oblasti, ve které se nachází hobby market, obchody a služby,“ podotkl náměstek primátora pro dopravu Tomáš Navrátil. Nová expresní linka bude jezdit po 11. prosinci vždy od pondělí do pátku. Dopoledne pojede čtyřikrát, odpoledne pětkrát.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Místní část Předmostí je v současné době obsluhována pěti linkami. Ta nejnovější označená jako 108 vychází z linky s koncovým číslem 101 – to ale neznamená, že by se 101 zrušila. „I když nová linka bude obousměrně vedena pouze z Předmostí na autobusové nádraží a naopak, nedojde ke zrušení trasy spoje 101, protože řidič se na nádraží jednoduše přepne a ze 108 se stane 101. Takže cestující, aniž by museli vystoupit, budou plynule pokračovat po trase k nemocnici,“ vysvětlil náměstek Navrátil.

Spoje nové linky 108 jedoucí na Předmostí obslouží zastávky „Předmostí, škola“, „Předmostí, dům služeb“ a dále budou vedeny přes kruhový objezd u Lidlu po Polní ulici, kde v režimu „na znamení“ obslouží novou zastávku v Polní ulici. „Dále pak bude autobus pokračovat přes ulici Tržní a Velké Novosady a projede novým průpichem až na nádraží. V opačném směru bude trasa vedena totožně, ale na Předmostí pojede autobus přes zastávky U podjezdu, Teličkova, Sportovní a Škola,“ upřesnila Margita Považanová z přerovského magistrátu.