Co jsou to brikety Rekord?

Populární brikety do krbu se vyrábí v Německu. Zarazilo vás, že patří uhelné brikety do krbu? Tyto ano, jsou totiž výjimečné kvality. Přečtěte si o nich víc v následujícím textu.

Jak se vyrábí brikety?

Brikety Rekord se lisují z upraveného uhelného prachu a mouru. Mají tvar kvádru se zaoblenými hranami. Stejně tak jako do dřevěné brikety, ani do té uhelné se nepřidává žádné aditivum pro soudržnost. Svůj tvar drží díky přírodním procesům. Během výroby jsou brikety lisovány pod vysokým tlakem a teplotou 650 °C po dobu 30 minut. Vynikají tvarovou stálostí. Mají nízký otěr, a proto se s nimi snadno manipuluje. Brikety Rekord mají vysokou výhřevnost, dlouho žhnou, produkují málo kouře a zůstává po nich málo popela.

Kde přiložíte briketami?

Brikety Rekord jsou dokonalým tuhým palivem pro krby, kotle a kamna s roštem nebo popelníkem. Důležitý je přívod vzduchu zespodu, který umožňuje optimálně využít nejlepší vlastnosti briket. Tím, že hoří až 3x déle než klasické hnědé uhlí, jsou vhodné nejen na denní topení, ale i jako noční brikety do krbu. Udržují na dlouhou dobu stabilní teplotu v místnosti, proto si můžete dopřát klidný spánek bez přikládání

Jak založit oheň v krbu s briketami?

Při topení uhelnými briketami je nejlepší jako první zapálit dřevo. Až uvidíte žhavé uhlíky, přidejte brikety Rekord. Snadno se rozhoří ve vyšší teplotě. Aby jste předešli tvorbě kouře a spalování bylo dokonalé, regulujte přívod vzduchu zespodu. Vyvážený přísun kyslíku dovolí na maximum využít skvělých vlastností briket. Vzhledem k nízkým emisím oxidů síry jsou brikety Rekord ekologické.

Základem je dokonalá surovina pro brikety

Při zpracování hnědého uhlí se maximálně využívá potenciálu, který už má z těžby. Je to přirozeně nízký obsah síry, který se v procesu ještě snižuje. Výsledkem je minimální znečištění ovzduší. Jen velmi malé množství těžené suroviny má tak vysokou a stabilní kvalitu. Důležité je vysušení před samotnou výrobou, které zajistí vyšší výhřevnost brikety na topení.

Perfektní brikety z Německa

O konstantní jakost se stará neustálý dohled laboratoře, která průběžně odebírá vzorky. Dohlíží se na celý proces od výchozího materiálu, přes výrobu, až po balení. Kontroluje se homogenita a stálá kvalita briket. Tím jsou německé „Rekordky“ vyhlášené. V továrně v Dolní Lužici odebírají hnědé uhlí z dolů Welzow-Süd a Nochten, které jsou nedaleko hranic s Českem a Polskem.

Zdroj: Freepik

Kdo vymyslel název pro brikety Rekord?

Historie těchto briket se začala psát mnohem dříve, ale svůj obchodní název Rekord doslaly až v roce 1961. Při prosazování v exportu je důležitá lehce zapamatovatelná značka. Ale tyto brikety ji neměly. Pojmenované byly ženskými jmény či ideologickými hesly, později zkratkami. Proto se na začátku šedesátých let vypsala soutěž, jak je pojmenovat. Název Rekord navrhl Hans Jochen Hampel a vyhrál tak 500 východoněmeckých marek.

Kde najdete brikety?

Zaujaly vás brikety Rekord a chcete je koupit? E-shop Optimtop.cz nabízí brikety v top kvalitě balené po 25 kg. Jsou uložené na paletě. Rozvoz je po celém území České republiky zdarma. Spolehněte se na brikety Rekord.