Tragédie v Rajhradě na Brněnsku: Při požáru rodinného domu zemřela žena, muž se popálil

ilustrační foto: HZS JMK

BRNO-VENKOV – V pátek večer hasiči likvidovali požár v rodinném domu v ulici Komenského v Rajhradě na Brněnsku. Z domu vynesli muže a ženu.

Hasiči vyjížděli v pátek večer do Komenského ulice v Rajhradě k požáru rodinného domu. Dům byl silně zakouřený. Ven vynesli muže a ženu. „Žena už nejevila známky života. Případ převzala policie,“ sdělil mluvčí hasičů Petr Příkaský. „Událost prověřujeme pro trestný čin vraždy, pracujeme na ztotožnění osob, probíhá ohledání mista činu a další procesní úkony. Na základě výsledků pitvy, ohledání místa činu a dalšího šetření na místě jsme věc překvalifikovali na těžké ublížení na zdraví s následkem smrti,“ uvedli krajští kriminalisté o případu v sobotu na twitteru. Kriminalisté i nadále zjišťují, co se v domě před vypuknutím požáru odehrálo.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové vyslalo operační středisko na místo i velkokapacitní sanitku. „Na místě byla osoba, která zemřela ještě před naším příjezdem, už jsme jí nemohli pomoci. V péči jsme měli muže, který utrpěl těžké popáleniny a inhalační trauma, ošetřili jsme jej, bylo nutné jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče jsme jej v kritickém stavu transportovali na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice Brno,“ popsala Bothová.