Začaly Brněnské Vánoce: Řidiče čekají dopravní omezení v centru Brna

foto: Mediakit Tomáš Repka

BRNO – V pátek 25. listopadu začaly vánoční trhy. Pro tisíce lidí jsou každoročně příležitostí svátečně se naladit, někteří řidiči ale nebudou rádi kvůli dopravním omezením v centru.

V pátek začaly vánoční trhy na Náměstí Svobody, Dominikánském náměstí, Moravském náměstí a Zelném trhu. V těchto místech a jejich okolí se brněnští strážníci budou více pohybovat v denních i nočních hodinách až do 23. prosince, kdy vánoční trhy končí. Řidiče čeká výrazné omezení. Po celou dobu konání trhů bude doprava v okolí značně redukována a dotkne se to i těch, kteří mají oprávnění pro vjezd do historického centra. Na omezení řidiče upozorní přenosné dopravní značky „zákaz vjezdu“ a na jejich dodržování dohlédnou strážníci z dopravní jednotky. „Denně tudy projde velké množství lidí. Často jde o skupinky, které jsou v družném hovoru a příliš se nesoustředí na to, co se kolem nich děje. Bezpečí chodců je pro nás velmi důležité, proto řidiči, kteří by značení nerespektovali nebo porušovali dopravní předpisy, musí počítat s postihem,“ vysvětlil vedoucí dopravní jednotky Emil Zdražil.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Advent nejsou jen vánoční trhy. Přítomnost strážníků se odrazí i na jiných místech než na vánočních trzích v historickém jádru města. „Desítky hlídek městské policie se zaměří také na okolí nákupních center a hojně navštěvovaných míst. Nebudou chybět ani u rozsvěcení vánočních stromů v jednotlivých městských částech,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

foto: Mediakit Tomáš Repka