Muže v Troubsku přejel náklaďák, ležel pod kolem 20 minut

ilustrační foto: HZS JMK

BRNO-VENKOV – V pondělí dopoledne přejel nákladní vůz muže ve firmě v průmyslovém areálu v Zámecké ulici v Troubsku na Brněnsku. Hasiči muže vyprostili po dvaceti minutách. Záchranáři muže převezli do nemocnice se středně těžkým poraněním.

Ve firmě v průmyslovém areálu v Zámecké ulici v Troubsku se v pondělí krátce po půl desáté dopoledne stala vážná nehoda. Pod předním kolem náklaďáku zůstal zaklíněný muž. Asi za dvacet minut ho vyprostili hasiči. Operační středisko hasičů vyslalo do Troubska tři hasičské jednotky s pěti zásahovými vozidly. „Nejdříve vozidlo stabilizovali proti pohybu a následně pomocí hydraulického zvedáku a vyprošťovacího zařízení kolo a vozidlo přizvedli. Zraněného se podařilo vyprostit přibližně za 20 minut od příjezdu jednotek na místo události,“ popsal zásah mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči pomohli s transportem zraněného k vozidlu záchranné služby a velitel zásahu poté předal místo události policii  k dalšímu šetření „V péči jsme měli muže středního věku, ošetřili jsme jej a se středně těžkými poraněními jsme jej vezli k další péči do traumacentra Fakultní nemocnice Brno,“ informovala mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.