Přijďte na rozsvícení univerzitního stromu přání a přispějte potřebným v těžkých chvílích

Zdroj: Pixabay

PARDUBICE – Kampusem Univerzity Pardubice se zítra rozzáří strom přání, kde se během adventu i Vánoc promítají osobní přání. Slavnostní moment doplní studentská akce s hudbou, při které si vzpomenete na potřebné.

Vysoká škola zítra rozsvítí v blízkosti kolejí univerzitní strom. Ozdoby v podobě perníků vytvořily děti ze Základní umělecké školy Pardubice – Polabiny. Dvě stovky světel na stromku rozsvítí rektor Univerzity Pardubice prof. Libor Čapek přesně v pět hodin odpoledne společně s celým vedením vysoké školy. „Třetí role univerzity je v odpovědnosti, kterou bereme opravdu vážně. Také proto nabízíme pomoc, a rovněž napřímo sami pomáháme tam, kde je to potřeba,“ řekla prorektorka Univerzity Pardubice Petra Bajerová. Zakoupením punče nebo svařeného vína přispějete na nákup senzomotorických pomůcek do Dětského centra Veská, které pomáhá dětem a rodinám ve složitých situacích.

Zaměstnanci a studenti univerzity pomohli už minulý týden. Vytvořili osmdesát pět adventních věnců, jejichž prodejem přispěli na podporu domácí hospicové péče. V letošním roce se vybralo dvacet osm tisíc korun.