Zažijte adventní atmosféru v Borovanském klášteře

BOROVANY – Po třech letech se Borovanský klášter opět zahalí do adventní atmosféry. Čekají vás setkání před betlémem, mikulášské představení pro děti, nebo si můžete přijít zazpívat koledy. A jestli vašim dětem už Ladovská zima mnoho neříká, vezměte je na výstavu!

Na setkání před Betlémem se můžete potkat 2. prosince od 18. hodin s Divadlem Víti Marčíka. To ostatně připravuje i mikulášské představení s nadílkou. Nese název Když jsou s čerty žerty a uvidíte je 5. prosince od 17. hodin v kinosále na nádvoří kláštera. Ve středu 7. prosince si od 18. hodin před zámkem u vánočního stromu zazpíváte koledy a nebudete-li mít stále hudby dost, můžete se ještě 17. prosince vydat do Malovaného sálu.  V 18 hodin tam začne vánoční koncert pěveckého ženského sboru z Českých Budějovic Voces gaudi. Chybí vám sníh? Vzpomínáte na Ladovskou zimu? Až do 22. prosince se na ní můžete přijít alespoň podívat do výstavní síně a chodby prelatury kláštera, kde je již nyní přístupná vánoční výstava Ladovská zima mezi betlémy.

V neděli 18. prosince můžete dětem od 17. hodin ukázat v zámeckém parku živý betlém v podání Borovanských betlémářů a budete-li chtít i do nového roku vykročit po boku hudby, pak vás Trio Karageorgiev přivítá na Tříkrálovém koncertu 8. ledna od 18. hodin.