Zdrogovaný muž způsobil dopravní nehodu a ujel, v autoškole nikdy nebyl

Ilustrační foto

BRNO – Několika vážných přestupků se dopustil jednatřicetiletý muž, který, i když nevlastnil řidičský průkaz, nasedl do auta, způsobil dopravní nehodu a ujel od ní. K tomu všemu byl ještě pod vlivem drog.

Vše začalo tím, že náhodný svědek spatřil muže, který v pondělí v brzkých ranních hodinách chodil po Starém Lískovci a rozhazoval mezi zaparkovanými auty věci. Povolal proto strážníky, kteří hned po příjezdu zjišťovali další a další závažné přestupky. Nejprve zjistili, že podezřelý přijel autem, které nemá registrační značku. Muž jim nejprve tvrdil, že vozidlo neřídil a dovezl ho tam kamarád. Jelikož jeho počínání zachytily kamery, po malé chvíli přestal zapírat. „Předložil nám občanský průkaz a velký technický průkaz vystavený na jiný vůz. Proč to udělal, objasnit nedokázal a nakonec se přiznal, že řidičák nikdy neměl,“ dodává tiskový mluvčí Pavel Šoba. Na místo dorazila republiková policie, která zjistila poslední kapku. Pod vlivem amfetaminu způsobil dopravní nehodu, od které ujel. Nyní je podezřelý z trestného činu.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv