Manévry hasičů a policistů na hygieně: Muž vysypal bílý prášek, měl to být šamanský rituál

ilustrační foto

BRNO – Na podatelnu Krajské hygienické stanice v Brně přišel čtyřiašedesátiletý muž, který tam donesl žádost. Pak vzal do ruky neznámý prášek, ten rozsypal a z místa zmizel.

Senior rozsypal na hygienické stanici v Brně neznámý prášek a bez vysvětlení z místa zmizel. Zatímco hasiči nechtěli nic podcenit a důkladně se zabývali detekcí neznámé látky, policisté pátrali po muži. Zanedlouho se jim ho podařilo zkontaktovat. Po telefonu jim odpověděl, že nic nikde nerozsypával, pouze si očistil ruce. Až po hodině při podání vysvětlení připustil, že vysypal písek ze skleničky. „Překvapenému kriminalistovi sdělil, že se mělo jednat o šamanský rituál, který měl zaručit úspěch jeho žádosti. I hasiči později naštěstí potvrdili, že nejde o nebezpečnou látku a jde skutečně jen o písek. Svérázný postup čtyřiašedesátiletého muže bude mít dohru ve správním řízení,“ sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.