Osmadvacetiletý muž odcizil z táborské školy 18 notebooků

ilustrační foto (zdroj Novinykraje.cz / foto Tomáš Branda)

TÁBOR – Táborští kriminalisté ve spolupráci s policisty z táborského obvodního oddělení objasnili případ krádeže notebooků a dalších věcí ze školní budovy v Zavadilské ulici v Táboře. Po velmi krátké době od spáchání uvedeného činu již znají pachatele. Je jím osmadvacetiletý muž z Táborska.

Jak uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná, policisté mu kladou za vinu, že v době od 11. do 14. listopadu letošního roku vnikl do školní budovy v Zavadilské ulici. „Budovu prohledal a následně odcizil mimo jiné osmnáct notebooků značky Dell s nabíjecími adaptéry. Škoda byla vyčíslena na více než 60 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihočeském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Díky precizní práci se podařilo policistům zjistit, že tento čin má na svědomí osmadvacetiletý muž z Táborska. V uplynulých dnech mu kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. Té se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za obdobný čin potrestán. „Věc je řešena formou zkráceného přípravného řízení. Část odcizených věcí policisté zajistili a vrátili majiteli,“ dodala Pokorná.