Během 10 minut připravila zlínskou seniorku o statisíce, nyní ji hledá policie

Ilustrační foto

ZLÍN – Zlínští kriminalisté od včerejška vyšetřují krádež hotovosti a šperků z bytu seniorky. S žádostí o pomoc se nyní obrátili také na veřejnost.

Ve středu v 10.45 zaklepala na byt seniorky neznámá žena hovořící špatně česky. Řekla jí, že přišla zkontrolovat odpad. „Devadesátiletá žena pustila cizí ženu do bytu, kde se zdržela asi 10 minut. Většinu času strávily v kuchyni, kde žena pouštěla střídavě studenou a teplou vodu a předstírala, že něco kontroluje,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Po jejím odchodu si seniorka všimla, že má v obývacím pokoji pootevřený šuplík, který byl předtím zavřený. „Zjistila, že v šuplíku má zpřeházené věci a z obálek jí zmizely peníze, jež v nich měla uložené. Po otevření dalšího šuplíku uviděla, že jí zmizely i zlaté šperky,“ sdělila Kozumplíková.

Událost oznámila policii. „Přišla o částku převyšující 200 tisíc korun v hotovosti a hodnotu svých šperků odhadla na 100 tisíc korun,“ upřesnila mluvčí. Po dopadení hrozí pachatelce až 5 let odnětí svobody.

Kriminalisté žádají o pomoc při prověřování krádeže také veřejnost. „Žena měla být ve věku kolem čtyřiceti let a měla na sobě mít světlou bundu. Mluvila špatně česky, zřejmě se jednalo o cizinku. Pokud jste takovou ženu viděli ve středu mezi 10.30 a 11.15 na Benešově nábřeží ve Zlíně, případně k jejímu jednání nebo popisu můžete podat bližší informace, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie 158,“ vyzvala Kozumplíková.