Na náměstí v Otrokovicích roste umělé kluziště, už brzy se začne bruslit

Ilustrační foto

OTROKOVICE – Velkým i malým obyvatelům Otrokovic začnou zimní radovánky. Na náměstí se právě staví umělé kluziště, kde si lidé budou moct bezplatně zabruslit. První návštěvníky tu přivítají v pátek.

Letos se na náměstí bude bruslit od 2. prosince do 6. ledna. „Kluziště bude stejné jako loni o celkových rozměrech 30×12 metrů. Radnici vyjde zajištění kluziště přibližně na 400 tisíc korun. V letošním roce se podařilo pro akci Adventní bruslení získat také dotaci ve výši 100 tisíc korun od Nadace ČEZ,“ uvedla mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Za myšlenkou adventního bruslení stála místní starostka Hana Večerková. „K realizaci nás vedl fakt, že v zimním období není k dispozici tolik možností pro trávení volného času na čerstvém vzduchu. Současně stále více vnímám skutečnost, že mnoho rodin je finančně zatíženo a možnost strávit společný čas bez nutnosti vynaložení větších finančních prostředků je velmi žádoucí. Když jsem v předešlých dvou letech na náměstí viděla šťastné děti a spokojené rodiče, bylo mi jasné, že máme novou tradici, kterou by bylo pěkné zachovat,“ myslí si o adventním bruslení starostka Večerková.