Přerované se mohou na konci roku těšit na dva ohňostroje. Jeden bude pekelný, druhý vzpomínkový  

Foto archiv Magistrát města Přerova

PŘEROV – Dva ohňostroje si mohou v příštích dnech užít Přerované. První se bude konat 5. prosince, kdy na Masarykovo náměstí přijede Mikuláš se svou družinou. Druhým, zrcadlícím se nad řekou Bečvou, bude 1. ledna přivítán nový rok 2023.

Mikulášský ohňostroj bude odpálen v pondělí 5. prosince úderem 18. hodiny, má trvat šest a půl minuty a je komponován do tří částí. „První část říká: Budeme v pekle – a to má speciální váhu. Nezáleží, jak je kdo těžký, ale jak hřešil. Druhá část upozorňuje: Jestli bude na náměstí Dorota Máchalová, ať se má na pozoru. Nevíme, jestli si ji čerti nechtějí odnést do pekla. A třetí část ukončuje tato myšlenka: Spát asi nepůjdeme, protože jak víme, čert nikdy nespí. No a pokud by si čerti chtěli někoho odnést, stačí říct, že budete v pekle pracovat, a to se jim vůbec nebude líbit,“ prozradil ohněstrůjce Pavel Novák.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Novoroční ohňostroj nad řekou Bečvou, který bude viditelný z břehů zejména pod hradbami, je rozdělen do sedmi úseků a je sestaven jako vzpomínka na přerovské hudebníky. Ohněstrůjce Pavel Novák připomíná, že se nedostane na všechny místní muzikanty, ale určitě vzpomene na své jmenovce – oba Pavly Nováky a také na Jaroslava Wykrenta. „Neočekávejte hudbu, u které budete ronit slzy, ale těšte se na krásnou muziku, ať už rockovou, nebo popovou. Společně zavzpomínáme na krásné chvilky, které nám tito hudebníci přinášeli textem, zpěvem a hudbou,“ vzkazuje Přerovanům tvůrce ohňostroje. Světelná show začne úderem šesté hodiny večerní a bude trvat jedenáct minut.

Za oba ohňostroje zaplatí město dohromady 150 tisíc korun.