Jarmark na malenovickém hradě láká na vánoční atmosféru se zabijačkou

Foto: Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně

ZLÍN – Oblíbený jarmark na hradě v Malenovicích se vrací po covidové pauze. V sobotu 3. prosince se otevře hradní nádvoří, sklepy, zbrojnice i některé místnosti, aby se tu mohli lidé setkat, nakoupit dárky a pochutnat si na skvělých dobrotách. Přijít můžete mezi 10. a 16. hodinou.

Letošní jarmark má podtitul „Malé a velké dárky pro velké i malé“. Kastelán hradu Luděk Bubeník sezval prodejce tradiční i nové tak, aby si každý našel důvod odcházet domů aspoň s malým dárkem. Kromě toho bude v předhradí občerstvení, k němuž přibyla i zabíjačka, a tak nebude zklamaná žádná část publika.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

„V loňském roce jsme byli překvapeni velkým zájmem o hradní stromeček přání, který jsme přes svátky měli před hradem a u něhož mohli kolemjdoucí zanechat svá přání i poděkování,“ říká Silvie Lečíková z obchodního oddělení Muzea jihovýchodní Moravy. „Desítky krásných vzkazů vedly k tomu, že letos bude stromeček připraven už o jarmarku a pak až do Silvestra. Těšíme se na laskavé zprávy, které jsou pro nás, a snad i pro samotné návštěvníky, krásným vánočním dárkem.“