Po vánočních hvězdách se jen zaprášilo. Charitativní prodej vynesl dětem přes sto tisíc

Foto: město Otrokovice

OTROKOVICE – Tradiční charitativní prodej vánočních hvězd v Otrokovicích dopadl skvěle. Celkem se prodalo 913 květin, což sdružení Šance nemocným dětem na Dětské klinice FN Olomouc vyneslo částku 109 560 korun.

Prodej zorganizovala otrokovická radnice, zapojily se ale i místní školy, školka a městské organizace. Vánoční hvězdy se prodávaly za 120 korun a zájem o ně byl vyšší než v předchozím roce, kdy se prodalo 830 kusů za 99 600 korun. „Těší mě, že Otrokovice mohou být součástí této akce a ráda bych poděkovala všem, co se zapojili a pomohli organizačně či zakoupením květiny,“ vzkázala starostka Otrokovic Hana Večerková.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Obecně prospěšná společnost Šance Olomouc je nezisková organizace, která již od roku 1991 pomáhá hematologicky, onkologicky a chronicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Hlavním posláním je humanizovat náročnou léčbu dětí a pomáhat malým pacientům a jejich rodinám v průběhu celé nemoci až po návrat do běžného života. Finanční prostředky z prodeje vánočních hvězd jsou využity především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálu nebo na financování volnočasových aktivit.