Ujíždět policistům se řidiči BMW nevyplatilo. Teď mu hrozí až 6 let!

Zdroj: Policie ČR

NYMBURK – Při silniční kontrole 32letý řidič nezastavil policistům a dlouho jim ujížděl. V průběhu riskantní jízdy projížděl obcemi i 190kilometrovou rychlostí, ohrozil desítky řidičů, několikrát i jízdou v protisměru! A proč vlastně?

Toho dne policisté chtěli zkontrolovat muže projíždějícího Kolínem. Zatímco většina řidičů zastaví, muž za volantem BMW sešlápl plynový pedál a začal policistům ujíždět.

Na dálnici ve směru na Prahu se ho pokusila zastavit další hlídka, která svým vozem vytvořila zátaras. Tomu se ale řidič vyhnul.

Po zhruba 50 metrech od obce Velenka zapnul řidič u svého vozidla výstražná světla a zpomaloval. Policisté ho hned ze tří stran zablokovali. Jenže muž se vzdát nehodlal.

Plně sešlápl plyn a zátaras z policejních vozů prorazil. Tím samozřejmě vážně ohrozil policisty jak ve vozidle, tak i ty, kteří se ho snažili z vozu vytáhnout. Navíc poškodil služební vozidlo.

Když ho po několika stovkách metrů hlídky opět dojely, snažil se z vozu utéct. Tentokrát ho už policisté za použití donucovacích prostředků zadrželi. A důvod nebezpečného ujíždění? Měl na osmnáct měsíců zákaz řízení motorových vozidel, což si prý uvědomil až ve chvíli, kdy jej hlídka chtěla zkontrolovat.

Dnes už čelí obvinění z násilí proti úřední osobě, maření výkonu úředního rozhodnutí, poškození cizí věci a hrozí mu až šestiletý trest odnětí svobody.

Podívejte naVIDEO