Video: Muzeum zahájilo vánočně laděné výstavy z poloviny dvacátého století

Výstava Zdroj: Město Ústí nad Orlicí

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V městském muzeu se včera nově otevřely zajímavé výstavy. První výstava vás provede světem starých cukráren a kaváren a na druhé se dozvíte něco ze života významné osobnosti města Bohuslava Langa.

První z výstav nazvaná Cukr, káva, limonáda aneb Světem starých kaváren a cukráren, která vás dostane do vánoční nálady, představí předměty spojené se světem cukráren a kaváren z první poloviny dvacátého století. „Prohlédnout si můžete velkou kolekci ručních mlýnků na kávu, nahlédnout do tajemství cukrářské výroby s dnes již zapomenutými cukrářskými nástroji a strojky na ruční výrobu zmrzliny nebo do stylizovaného cukrářského obchodu,“ uvedl mluvčí města Lukáš Prokeš. Druhou je pak mini výstava naznává Pestrobarevný život Bohuslava Langa aneb První porevoluční starosta, která ukáže něco ze života této významné osobnosti města, a to od dětství přes skautské, sportovní a studentské mládí do starostenského křesla.

Překvapením včerejší vernisáže se stal betlém ústeckých osobností, který představil pět desítek nežijících osobností města spojených s jejich profesí. Betlém je součástí trvalé expozice betlémů, na kterou se můžete přijít podívat od prosince do února.