Lenka Filipová přijede do Šumperka s vánočním koncertem



Foto David Sedlecký, Wiki Commons

ŠUMPERK – Dům kultury Šumperk se ve středu 14. prosince zahalí do sváteční atmosféry. S vánočním programem zavítá do velkého sálu oblíbená česká zpěvačka, šansoniérka, kytaristka a hudební skladatelka Lenka Filipová. V Šumperku vystoupí se smyčcovým souborem.

„Vystoupení Lenk y Filipové bývají plná emocí, neobyčejné lidské skromnosti, virtuózních muzikantských výkonů a spontánní komunikace s publikem. V rámci vánočního koncertu posluchačům nabídne své nestárnoucí hity a velkolepou projekci,“ láká návštěvníky na koncert produkční šumperského domu kultury Michaela Horáková. Prozrazuje, že na koncert si Lenka Filipová pozvala několik hostů, tím hlavním je smyčcový soubor Brno Strings. Vznikl spojením vynikajících hudebníků, zaměřujících se na interpretaci komorní hudby. Členové souboru jsou první hráči brněnských orchestrů Janáčkovy opery a Filharmonie Brno a dlouholetí členové komorních souborů Czech Virtuosi, Českých komorních sólistů, kvarteta Incognita nebo Slovanského kvarteta.

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mnohé písně Lenky Filipové jsou v povědomí posluchačů již desítky let, ale ani tak dlouhý čas jim nic neubral na intenzitě a poetičnosti. Texty Zdeňka Rytíře nebo Gábiny Osvaldové dnes mnohdy získávají zcela nový a neotřelý rozměr. Přesvědčit se o tom mohou všichni, kteří na koncert ve středu 14. prosince od osmé večerní přijdou. Vstupenky můžete zakoupit ZDE.