Policisté hledají svědky střetu auta s chodkyní ve Starovičkách. Pro ženu letěl vrtulník

foto: Policie JMK

BŘECLAV – Břeclavští dopravní policisté vyšetřují dvě nedávné havárie, při kterých auta srazila za tmy chodce v obcích Břeclav a Starovičky. Žádají řidiče o pomoc.

Břeclavští dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo v neděli 4. prosince před 17. hodinou v obci Starovičky na hlavním tahu ve směru od Velkých Pavlovic směrem na Hustopeče. Řidička ve vozidle Citroen C3 srazila chodkyni se psem, která přecházela mimo přechod pro chodce. Žena utrpěla těžké poranění a zůstala v bezvědomí. „Záchranáři na místě resuscitovali pacientku, dokud neobnovili její životní funkce. S vážnými zraněními jsme ji letecky přesunuli na urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová. Policisté by potřebovali hovořit s případnými svědky nehody. „Zejména pak žádají řidiče, kteří místem projížděli a mají ve vozidle umístěnou kameru, která incident zachytila, aby kontaktovali policii na telefonním čísle 974632260, případně využili tísňovou linku 158,“ vyzvala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

K dopravní nehodě došlo také v neděli 29. listopadu krátce před 18. hodinou v ulici Jana Palacha v Břeclavi. Na přechodu pro chodce u bývalého hotelu Terezka se střetlo vozidlo VW Passat s chodcem, který se zraněním skončil v nemocnici. „Policisté žádají řidiče vozidla kombi bílé barvy, který dle získaného videozáznamu v danou chvíli místem projížděl, za nehodou na krátkou chvíli zastavil, pak pokračoval v jízdě a odbočil vlevo na parkoviště, aby se ozval a poskytl případně doplňující informace na telefonním čísle 974 632 206, případně přes tísňovou linku 158. Děkuje za spolupráci,“ doplnila Cejnková.