Pozor, silnice mohou namrzat! Policisté řešili desítky nehod v důsledku změny počasí

Vyškovsko
Vyškovsko, foto: HZS JMK

JIHOMORAVSKÝ KRAJ – Během pátečního odpoledne začalo i v Jihomoravském kraji sněžit. Sněžení zatím velké komplikace nezpůsobuje. Do večera řešili policisté desítku nehod, na kterých se mohla podepsat změna počasí, hlavně v Brně, na Vyškovsku a na Znojemsku.

V Jihomoravském kraji začalo v pátek sněžit. Teploty se však držely na většině území nad bodem mrazu a komunikace se tak dařilo udržet sjízdné. Povrch většiny vozovek v kraji je mokrý, zatím však nenamrzá. Během pátečního odpoledne do dvacáté hodiny řešili policisté desítku nehod, na kterých se mohla podepsat i změna počasí, hlavně v Brně, na Vyškovsku a na Znojemsku. S klesajícími teplotami v průběhu noci se však situace může měnit a silnice mohou začít klouzat. „Tomu je nutné přizpůsobit jízdu. Obzvlášť opatrní musí být šoféři v lesních úsecích, na mostech a ve vyšších polohách. Vzhledem k aktuálnímu výhledu počasí nezapomínejte také na povinnou zimní výbavu,“ varoval policejní mluvčí David Chaloupka.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

V České republice platí povinnost používat zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března a to v případě, že se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo že lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza. Letní pneumatiky ztrácejí potřebnou pružnost při teplotách pod +7 stupňů C.

Znojemsko, foto: HZS JMK
Brno, foto: HZS JMK
Švábenice
Švábenice foto: HZS JMK