V Pavlově letos pomohli více než tisícovce zvířat. Kraj záchrannou stanici podpoří i příští rok

Foto: Luboš Pavlíček

HAVLÍČKŮV BROD – Záchranná stanice Pavlov na Havlíčkobrodsku přijala letos 1017 handicapovaných živočichů a toto číslo do konce roku ještě naroste. Kraj Vysočina stanici v roce 2022 podpořil částkou 1,5 milionu korun, stejnou částku pošle do Pavlova i příští rok.

Na provoz Záchranné stanice Pavlov přispívá kraj od roku 2009. „Provozní peníze od Kraje Vysočina využívá Stanice především na úhradu energií, částečně i na mzdy zaměstnanců a také na drobné rozvojové projekty, které přispívají k tomu, aby zvířata opouštěla stanici a vracela se do přírody zdravá a silná,“ říká radní Kraje Vysočina Pavel Hájek.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Záchranná stanice Pavlov funguje na principech sociálního podnikání, pracovníci se zdravotním handicapem jsou placeni z příspěvku úřadu práce. Služba záchranné stanice je poskytována nonstop 24 hodin denně a je zdarma. Stanice navíc spolupracuje s Českou zemědělskou univerzitou v Praze, během letošního roku zde stážovalo 31 tamních studentů.