Hlídce se zželelo opilce válejícího se v kalužích. Ten ji za to napadl

Ilustrační foto

BRNO – Pro dobrotu na žebrotu – tak si připadali strážníci včera odpoledne v Bayerově ulici. Snažili se pomoct na mol opilému muži, ten je za to chtěl napadnout.

Kolemjdoucí spatřil na zemi ležícího muže, který se povaloval v kalužích. Z obavy o jeho zdraví zavolal na pomoc hlídku, která jakmile dorazila, už z dálky cítila odér alkoholu. Ten se nesl z devětapadesátiletého muže sedícího na chodníku. Strážníci se ujistili, že není zraněný a nepotřebuje lékařské ošetření. Opilec byl v pořádku, bohužel však byl zpitý tak, že sebemenší pohyb mu činil potíže, o komunikaci ani nemluvě. Pokus o provedení dechové zkoušky nezvládl vůbec. „Když jsme čekali na zdravotníky, muž se najednou začal chovat agresivně, urážel nás a i když nebyl schopen chůze, stejně se pokoušel odejít,“ informuje tisková mluvčí Markéta Skřivánková. Když začal na hlídku útočit, skončil v poutech. V jejím doprovodu proto zamířil na záchytnou stanici. Jakmile vystřízliví, bude své chování vysvětlovat úředníkům.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.