Královští sokoli opět podají pomocnou ruku Sport Hradec Cupu

foto: Martin Fletcher

HRADEC KRÁLOVÉ – Po dvouleté pauze se opět vrací do královéhradecké metropole Charitativní fotbalový turnaj osobností. Extraligový basketbalový klub nemůže stát stranou, když jde o dobrou věc a bude pomáhat, vy můžete s ním. Vše proběhne již tuto sobotu ve 12. kole Kooperativa NBL v zápase s USK Praha.

„Každý návštěvník zápasu může přispět libovolným finančním darem do kasičky, která bude umístěna u pokladny. Královští sokoli do ní přidají veškerý výdělek ze vstupného,“ říká sportovní manažer extraligového klubu basketbalistů Peter Sedmák.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Pátý ročník Charitativního fotbalového turnaje osobností, má za cíl opět pomáhat nemocným a hendikepovaným dětem. Turnaj proběhne tuto sobotu 10.prosince od 8 do 15 hodin ve sportovní hale v Třebši. Zúčastní se ho opravdu zvučná jména jako například Milan Fukal, Ivo Ulich, Ondřej Herzán, Tomáš Poštulka, Karel Podhajský, Tomáš Malinský, Honza Pázler i řadu dalších tváří z fotbalového světa. Na turnaji si pochopitelně zahraje také tým Sport Hradec Cupu, který celou charitativní akci organizuje.

Po jeho ukončení a vyhlášení výsledků proběhne dražba dresů a dalších sportovních artefaktů. „Při posledním ročníku se nám podařila vybrat částka 71 225 korun, věřím, že tuto hranici letos překonáme,“ říká za pořadatele Michael Nebeský.

Sport Hradec Cup vznikl v roce již v roce 2009, a to v návaznosti na tragickou událost z řad přátel. Postupem času se nadační fond dostal k modelu, kdy se snaží pomoci konkrétním hendikepovaným lidem a to částkou 100 000 korun, aby jeho pomoc měla ten správný efekt. Výsledkem jeho snažení, je přes 8 milionů vybraných korun, které rozdělil mezi 69 hendikepovaných osob a 3 organizace (interní hematologická klinika při Fakultní nemocnici Hradec Králové, Středisko rozvoje sociálních služeb Sklíčko v Mohelnici a speciální škola Prointepo.