Opilý cizinec v Blansku havaroval do sloupu. Nadýchal čtyři promile

ilustrační foto: Policie JMK

BLANSKO, BŘECLAV – Odpolední a večerní popíjení alkoholu nezabránilo jedenapadesátiletému cizinci v Blansku, aby před dvacátou hodinou usedl za volant osobního automobilu.

Jízda jedenapadesátiletého cizince ulicemi Blanska skončila v centru města nárazem do sloupu veřejného osvětlení. Při havárii se muž lehce zranil. O příčině nehody měli přivolaní dopravní policisté okamžitě jasno. „Špatně artikulující a vrávoravě se pohybující muž měl podle očekávání pozitivní dechovou zkoušku. Přístroj ukázal závratné čtyři promile,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Podobný scénář se odehrál na Břeclavsku. Tam třicetiletá cizinka nezvládla řízení a po projetí přes železniční přejezd vjela do příkopu. „Přivolaní policisté zjistili v jejím dechu skoro dvě a půl promile alkoholu. Oba řidiči musí počítat se stíháním za ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil Malášek.