Vandal posprejoval vyhlídku na kopci Humenec v Zábřehu. Nevšimli jste si něčeho podezřelého?

Fotky Policie ČR

ZÁBŘEH – Včera odpoledne nebo večer vandal poškodil vyhlídku na kopci Humenec v Zábřehu. Nasprejoval zde nápis a pestrobarevnou postavu. Jelikož se jedná o opakované poškození vyhlídky, policie se obrací se žádostí o pomoc na veřejnost. 

Včera ve večerních hodinách policii kontaktoval strážník městské policie a informoval ji o posprejování vyhlídky na kopci Humenec v Zábřehu. Na místo vyjela hlídka policistů a později dorazil také kriminalistický technik, který zajistil z místa stopy a celou událost zadokumentoval. Strážník řekl policii, že k poničení muselo dojít během odpoledne nebo ve večerních hodin, protože dané místo během dne kontrolovali a bylo v pořádku. “Neznámý vandal v horní části vyhlídky nasprejoval nápis LSD o rozměru 60 x 30 cm růžovou barvou. Nehezkou stopu po sobě zanechal i ve spodní části objektu, kde vytvořil pestrobarevnou postavu, snad obyvatele nějaké mimozemské civilizace, o rozměru 90 x 185 cm,” informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Staňte se členy FB skupiny Život v Olomouckém kraji a žádná zpráva vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Městu Zábřeh, který vyhlídku zbudoval a zpřístupnil veřejnosti na podzim loňského roku, vandal způsobil doposud nevyčíslenou škodu. Vzhledem k tomu, že se jedná o opakované poškození objektu, obrací se policie na veřejnost. Pokud by měl někdo informace, které by vedly k odhalení pachatele, například by si všiml u konkrétní osoby obrázků s obdobnou tematikou a stylem ztvárnění, nebo si někdo povšimne podezřelého chování na uvedeném místě, ať kontaktuje policii na lince 158. Policie bude s vedením města určitě jednat o možnosti zajištění místa bezpečnostním systémem, který by do budoucna pomohl při řešení vandalismu a podobných případů a také bude působit jako prevence.