Stavbařům situaci komplikuje sníh

Foto: Oficiální www města Žacléř

TRUTNOVSKO – V současné době probíhá finalizace stavebních prací na dvou parkovištích a také dokončení malého parku. Jedná se o mnohamilionovou investici, některé finance budou využity z dotací.

Ještě v prosinci tohoto roku by měly být ve městě Žacléř dokončeny tři investiční akce. První je nová parkovací plocha vedle městského úřadu, kde v současnosti zkomplikoval práci stavbařům sníh. Vzniknout by zde mělo jednadvacet parkovacích míst. Druhou akcí je parkoviště v Mírové ulici, kde by mělo být občanům k dispozici sedmačtyřicet míst pro automobily. A třetí akcí je parčík před penzionem Oliver, kde se čeká na dodání mobiliáře. Projekty si vyžádaly částku sedm a půl milionu korun, část nákladů pokryly dotace. „Při stavebních pracích na parkovišti u městského úřadu byla také objevena studna domu, který byl v minulosti zbourán. Situace bude na jaře řešena s památkáři, studnu chceme zviditelnit a hlavně zabezpečit,“ dodává místostarosta města Valentin Herman.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.