Vyšel z vězení a hned začal s prodejem drog. Nepolepšitelný recidivista skončil ve vazbě

Ilustrační foto

JIHLAVA – Do vazební věznice putoval v těchto dnech sedmačtyřicetiletý recidivista z Brněnska, kterého jihlavští policisté obvinili z distribuce pervitinu. Spolu s ním byl obviněn i jeho osmatřicetiletý známý, který od něj drogy kupoval a prodával. Staršímu z mužů hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Prodeji pervitinu se sedmačtyřicetiletý muž začal věnovat hned poté, co letos v říjnu opustil brány věznice. „Drogami zásoboval osoby na různých místech Jihlavska a Třebíčska. Prodal desítky gramů pervitinu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Jedním z jeho odběratelů byl i osmatřicetiletý muž z Jihlavska, který pervitin sám užíval, ale i prodával dalším lidem.

Staňte se členy FB skupiny Život v kraji Vysočina a žádná zpráva vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv

Policisté se oběma mužům dostali na stopu a minulý víkend je zadrželi. „Sedmačtyřicetiletého muže dopadli ve večerních hodinách v prostoru vlakového nádraží v Brně. Měl u sebe nůž a zbraň, které policisté zajistili, jednalo se o plynovou pistoli. Dále vydal krystalickou látku v množství kolem deseti gramů,“ doplnila mluvčí. Hned následující den pak policisté zadrželi i druhého provinilce.

Oba zadržení byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, přičemž u staršího z mužů jde v tomto případě o závažný zločin. Tento muž byl již v minulosti opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost, včetně drogové, a ani ne před dvěma měsíci byl propuštěn z posledního výkonu trestu.

Sedmačtyřicetiletý muž byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby, policisté ho eskortovali do věznice. Druhý obviněný je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují.