Z Trutnova na Hrádeček v den 11. výročí úmrtí Václava Havla

TRUTNOVSKO – V sobotu 18. prosince 2022 se uskuteční putování od trutnovského pivovaru, kde Václav Havel “přikuloval”, až k jeho chalupě na Hrádečku, zde rád trávil svůj volný čas a setkával se s přáteli. Pojďte se uctít jeho památku!

„Václav Havel byl významným světově uznávaným představitelem hodnot, jako jsou svoboda, demokracie či podpora lidských práv. Zasazoval se o to, aby potlačování lidských práv bylo slyšitelné v zemích demokratického světa. Právě proto jsme se rozhodli zorganizovat v den výročí jeho úmrtí tuto akci,“ říká za organizátory ze Sítě Aktivních Občanů Hradec Králové Lucie Javůrková.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Program akce:

  • 9:00 sraz u trutnovského pivovaru (parkoviště), odkud se půjde po modré turistické značce na Hrádeček
  • 10:45-11:25 možnost občerstvení v Penzionu Pod Hrádečkem
  • 11:30 zamyšlení nad slovy Václava Havla a společný odchod
  • 12:00 chalupa na Hrádečku – zakončení (vzpomínky pamětníků aj.)

Občanská iniciativa Síť aktivních občanů Hradec Králové, lokální uskupení Milion chvilek pro demokracii Hradec Králové a Lázně Bělohrad a Paměť národa Východní Čechy společně s dalšími partnery se rozhodli uspořádat procházku k uctění památky Václava Havla.

Zde je k dispozici mapa putování: