Do kraje přijde zima. Napadne až 25 centimetrů a na cestách hrozí sněhové jazyky

Ilustrační foto

ZLÍNSKÝ KRAJ – Nadcházející víkend slibuje pořádnou sněhovou nadílku. První centimetry připadnou už dnes na Valašsku, zbytek kraje si bude muset počkat do neděle. Výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav.

Mezi dnešní 18. a zítřejší 6. hodinou ranní očekávají meteorologové 5 až 10 centimetrů mokrého sněhu. Týká se to konkrétně Vsetínska, Rožnovska a okolí Valašského Meziříčí a Valašských Klobouk.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Mnohem vydatněji by mělo začít sněžit od nedělní 6. hodiny ranní a během dne napadne 10 až 25 centimetrů. Od poledne meteorologové vydali výstrahu před sněhovými jazyky, které by se mohly na silnicích tvořit až do pondělního večera.

Sněhová nadílka může bohužel přinést i řadu problémů. „Očekávají se komplikace při chůzi, v dopravě, zásobování a podobně. V případě mokrého sněhu dochází ke škodám na stromech a lesním porostu, drátech elektrických vedení a k výpadkům v energetice. Při cestování se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně. Nezapomenout na zimní výbavu, při cestách do hor i sněhové řetězy, nutné jsou zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku,“ doporučují meteorologové.