Krádež kola, tří lahví alkoholu a tři promile v krvi: Břeclavští strážníci zasahovali proti pobertům

foto: Městská policie Břeclav

BŘECLAV – Před prodejnou Albert bylo odcizeno jízdní kolo. Pachatel se s ním ale neuváženě vydal na projížďku městem, a tak se z něj neradoval dlouho.

Hned po nahlášení ztráty jízdního kola před prodejnou Albert v Břeclavi se pustil do práce operátor městského kamerového systému. Zpětnou kontrolou kamerových záznamů pachatele dohledal a zmapoval jeho pohyb od sednutí na kolo až po místo, kde se aktuálně nacházel. Zrovna projížděl rušnou křižovatkou, kde si to zkrátil přes přechod pro chodce. Jenže svým manévrem ohrozil dalšího cyklistu, který musel prudce zabrzdit, a kvůli tomu spadl z kola. Právě jela okolo policejní hlídka, která si incidentu všimla, zloděje zastavila a začala s ním jeho přestupek řešit. O tom, koho mají právě před sebou, strážníci policisty včas informovali. Následná lustrace zlodějíčka však ukázala, že se na policejní stanici zdrží poněkud déle. Nekradl totiž poprvé a navíc na něj byl vydán soudní příkaz k dodání do ústavní péče.

Staňte se členy FB skupiny Život v Jihomoravském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Další poberta si chtěl také přilepšit, a proto se z prodejny obchodního domu pokusil odcizit tři láhve alkoholu. Byl však přistižen pracovníkem ochranky, kterého fyzicky napadl a prchl. Nedostal se daleko, strážníci jej našli na benzince o pár metrů dál. V restauraci v obchodním domě se stala i poslední událost. Došlo zde ke zranění jednoho ze strávníků. „Ten si újmu způsobil sám. Dojedl, vstal a složil se na zem v celé své délce i šířce. Jak strážníci zjistili, mohly za to téměř čtyři promile alkoholu v jeho krvi. Pro jistotu byl předán posádce záchranky,“ vysvětlila mluvčí strážníků Lenka Rigó.