Mladý muž oslavoval shledání s kamarádem, opilý jezdil autem po chodníku

Foto: MP Zlín

ZLÍN – Divoké manévry řidiče blízko autobusového nádraží upoutaly v neděli večer hlídku zlínské městské policie. Za nekoordinovanou jízdou stály 2,3 promile alkoholu.

Strážníci pozorovali, jak řidič červeného vozu nejprve zastavil uprostřed vozovky, následně začal couvat a poté pokračoval v jízdě po blízkém chodníku. „Po jeho zastavení hlídka zjistila, že řidičem je čtyřiadvacetiletý cizinec, který předložil doklady od vozidla, ale neměl řidičský průkaz, který mu byl dříve téhož dne zadržen policií. S ohledem na předchozí řidičské počínání i na způsob probíhající komunikace hlídka pojala podezření, že je dotyčný pod vlivem alkoholu,“ uvedl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Staňte se členy FB skupiny Život ve Zlínském kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne.  Sledujte nás na Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Následné orientační vyšetření domněnku strážníků potvrdilo a analyzátor dechu ukázal hodnotu 2,3 promile. „Jak poté sám mladý muž uvedl, přijel za ním kamarád, a tak nejspíš z radosti vypil společně s ním čtyři piva,“ vysvětlil Janík.

Vzhledem k podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hlídka řidiče omezila na osobní svobodě. Následně jej předala k dalšímu šetření kolegům z republikové policie.