Nové informační cedulky ve městě označují neudržované chodníky

Zdroj: Město Svitavy

SVITAVY – Občané města mohou od včerejšího dne zahlédnout ve městě žluté informační cedulky. Nově upozorňují na chodníky a jejich části, které se v zimních měsících neudržují. Patří mezi neudržované komunikace.

V zimě se komunikace i chodníky ve Svitavách udržují podle plánu zimní údržby a podle nařízení obce. Město se dělí na několik tras, které se udržují tak, aby se zajistila sjízdnost a schůdnost po celém městě. Společnost SPORTES zajišťuje správu sedmdesáti dvou kilometrových chodníků. „Bohužel není v našich silách obhospodařit všechny městské chodníky, plán je ale sestaven tak, aby se lidé mohli po Svitavách v zimě bezpečně pohybovat, i když třeba musí přejít na druhý chodník,“ vysvětlil jednatel společnosti Sportes Bronislav Olšán.

Po vyhodnocení všech dostupných informací se rozhodne, která strana chodníků bude udržována. Někde si udržovaný chodník zvolili přímo občané. Zimní údržba ale jen zmírní  následky zimy, a to způsobem, který musí odpovídat platné legislativě a je současně v ekonomických možnostech majitele komunikace.